Project impressie
"Een overzichtelijke
website met zeer veel informatie

Erasmus MC - PRRT

Het Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Binnen het Erasmus MC is de eerste vorm van PRRT op de afdeling Nucleaire Geneeskunde ontwikkeld en in 1992 toegepast in de mens.
Binnen de afdeling PRRT bestond de wens om meer met de website te doen. PRRT had een eigen stuk op de website van het Erasmus MC. De concrete vraag bestond uit het beter vindbaar worden voor met name internationale patiënten.
In samenwerking met partners hebben we een volledig website traject uitgevoerd. De eerste stap was de positionering van deze afdeling. Door middel van diverse sessies zijn we tot een positionering gekomen die zowel online als offline uitgedragen kan worden. Hierbij hebben we ook doelgroepen bepaald waar het PRRT team mee te maken heeft.

De volgende stap is het maken van een sitemap en wireframe. Het doel hiervan is het indelen van alle onderdelen van de pagina’s. Hierbij staat het optimaal bedienen van de doelgroepen op iedere pagina centraal. Na het wireframe is het logo en de huisstijl ontwikkeld door een partner. Op basis van de huisstijl is het volledig website design ook uitgevoerd.

Hierna zijn de teksten geoptimaliseerd geschreven in het Nederlands en Engels en is de volledige website gebouwd. Er zijn infographics toegevoegd om deze complexe behandeling inzichtelijk te maken.
Het resultaat van dit project is een overzichtelijke website met zeer veel informatie over deze complexe behandeling. De vormgeving is strak maar de menselijke kant wordt door kleurgebruik en website elementen benadrukt.
PRRT binnen het Erasmus MC
PRRT Behandelcentrum Rotterdam bevindt zich op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC. PRRT Behandelcentrum Rotterdam is het internationaal hoog aangeschreven behandel- en kenniscentrum voor PRRT (Peptide Receptor Radionuclide Therapie).
 
Wij richten ons op de verlenging en verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met neuro-endocriene tumoren. Patiënten, familieleden en specialisten vinden op onze website kennis en informatie.
Erasmus MC
Afd. Nucleaire Geneeskunde , www.prrt.nl
"Patiënten, familieleden en specialisten vinden op de website kennis en informatie"