Website Wireframe

Het website wireframe is de plattegrond ofwel blauwdruk van je website. Na de intake en strategie is het tijd voor het wireframe. Hierin wordt duidelijk waar alle elementen op welke pagina komen. De homepage heeft een andere functie en onderdelen dan een tekstuele pagina of een pagina over personeel. Daarom maken we van elke soort pagina een wireframe.

Wireframe geeft focus en richting

Door dit stadium kleuren, lettertypes, logo’s en afbeeldingen weg te laten, ligt in de focus op de structuur van de pagina. Deze structuur is de plattegrond van de website waar we het design op baseren. Het wireframe wordt altijd besproken en is pas definitief als jij als klant ook volledig akkoord bent.

Responsive wireframing

In het proces denken we ook direct mee over het responsive schalen van je website op tablet en smartphone. De website moet zich logisch aanpassen aan het formaat van je scherm. Door ook het wireframe responsive te maken is de weergave op smartphone en tablet direct duidelijk. De volgende stap is het design; de visuele invulling op basis van het wireframe.
“Wireframing, de plattegrond voor structuur en focus”