Google Shopping

Google Shopping is een digitale etalage met alleen de producten die een klant zoekt. Als iemand in de zoekmachine bijvoorbeeld: grasmaaier invoert ziet hij “Google Shopping-resultaten voor grasmaaier”. Hier staan alle grasmaaiers die door webshops zijn toegevoegd aan Google Shopping. Bij elk model worden afbeeldingen, recensies en de prijzen per winkel getoond.

Gemakkelijke vergelijking

Google Shopping maakt het voor de consument makkelijk om de prijzen van hetzelfde product bij verschillende winkels te vergelijken. Prijs is zeker niet de enige factor waarop de keuze voor een product gemaakt wordt, ook verkopersbeoordeling en bekendheid wegen hier sterk in mee. Net als bij de andere Google AdWords producten betaal je hier ook pas als iemand op je advertentie klikt.

Hoge relevantie en koopintentie

Het grote voordeel van Google Shopping is de hoge relevantie. Potentiële klanten zijn op zoek naar specifieke producten, krijgen die producten direct in beeld. Een zoekopdracht naar een specifiek product heeft een hoge koopintentie. Door deze hoge koopintentie ligt het moment van aankoop vaak dichtbij, waardoor je weinig bezoekers nodig hebt voor een verkoop.
"Plaats je producten met afbeelding en prijs in de zoekmachine"