Zoekmachineoptimalisatie:
de eerste stap naar meer bezoekers op je site

Zoek je wel eens in Google op de activiteiten waar jouw bedrijf goed in is? En: sta je erbij op pagina 1 of moet je doorbladeren naar pagina 3 of verder om jouw vermelding te vinden?

Natuurlijk kunnen we niet allemaal op de hoogste positie staan. Maar uit alle onderzoeken blijkt dat mensen niet graag lang doorbladeren in de zoekresultaten. Dus als jouw site eindigt op pagina 3, 4 of nog verder naar achteren, is ‘ie als een mooi verlichte etalage in een donkere, verlaten straat. Maar weinig mensen krijgen hem te zien. En dat betekent geen bezoekers, geen verkopen en gemiste omzet.

De eerste stap: een hogere positie bereiken

Jambo Media helpt je met zoekmachineoptimalisatie bij het zetten van die belangrijke eerste stap: jouw bedrijf zo hoog mogelijk in de zoekresultaten, oftewel in een geanimeerde winkelstraat waar veel bezoekers komen shoppen.

Zoekmachineoptimalisatie (met een Engelse term SEO - search engine optimization) is de strategie om een hoge positie in de zoekmachine te krijgen. Omdat Google op dit moment nog steeds de bekendste en meest gebruikte zoekmachine is, richten wij bij Jambo Media ons op de optimalisatie voor Google.

Google laat honderden factoren meewegen om te bepalen welke site het beste beantwoordt aan een zoekvraag, en het blijft zich op dit punt continu verbeteren.

Wij bij Jambo Media hebben ruim 10 jaar ervaring met zoekmachine-optimalisatie en volgen de ontwikkelingen bij Google op de voet. De technische kwaliteiten van de website, het gebruik van de juiste zoekwoorden en voldoende goede links naar jouw site zijn kernelementen.

Zoekwoordenonderzoek

Een heel belangrijk onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie is het onderzoek naar de geschiktste zoekwoorden voor je bedrijf. Welke (groepen) woorden typen mensen in als ze jouw product of jouw dienst zoeken? En welke daarvan worden al massaal gebruikt door je concurrenten, waardoor je er niet zo makkelijk uitspringt?

Lees meer over zoekwoordenonderzoek

Een goed linkprofiel

Hoe vaak en vanaf welke sites op het web staan er links naar jouw website? Om beter vindbaar te worden is het van belang dat dit linkprofiel op een natuurlijke manier groeit. Dit is een belangrijke factor bij zoekmachineoptimalisatie.

Jambo Media maakt onder andere ook hier gebruik van linkbuilding om jou aan een hogere positie te helpen.

Lees meer over linkbuilding

Hoger in Google, maar niet meer kliks?

Een goede positie in Google alleen is niet voldoende. Daarmee heb je alleen meer kijkers voor je etalage. Als de kijkers vervolgens niet de winkel ingaan, zijn de inspanningen alsnog voor niets. Je wilt natuurlijk dat zoekers op jouw bedrijf klikken, en niet naar je concurrenten gaan.

Ook deze belangrijke tweede stap is voor Jambo Media onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie. Wij helpen je je etalage zo aantrekkelijk mogelijk te maken door al in de zoekresultaten zoekers te prikkelen met overtuigende woorden. Jambo Media schrijft krachtige en aantrekkelijke teksten om zoekers in de zoekmachines te verleiden tot een klik naar jouw website.

 
Zoekterm Analyse
Op welke termen moet je website gevonden worden?
We onderzoeken op welke termen veel gezocht wordt en welke termen interessant zijn voor jouw website.
“Gevonden worden op relevante zoektermen"
Webteksten
Een webtekst is anders dan offline tekst.
Voor je website bezoeker en de zoekmachine moet de tekst duidelijk zijn en aanzetten tot actie.
“Duidelijke, effectieve en activerende webteksten"
Linkbuilding
Het linkprofiel van een website is nog steeds een belangrijke factor die meeweegt bij de weergave van zoekresultaten.
Sterke verwijzende links zorgen voor een hogere positie in de zoekmachine.
"Sterke links zorgen voor een hoge positie in zoekmachine"
Landingspagina's
Niet elke bezoeker komt op je homepage binnen.
Een landingspagina is een actiegerichte pagina waarop een bezoeker binnenkomt.
"Actiegerichte pagina's voor specifieke bezoekers

Ons Portfolio

Developed in conjunction with Ext-Joom.com