Linkbuilding

Linkbuilding is een veelbesproken onderwerp binnen de internet marketing. Eenvoudig gezegd vindt de zoekmachine het waardevol als andere websites een link naar jouw website opnemen. Daarbij zijn er veel factoren die bepalen hoe waardevol een link is. Het is heel belangrijk bij linkbuilding dat je goed weet wat je doet. Bij een verkeerde aanpak en het (onbewust) niet volgen van de regels kan de zoekmachine je “straffen” en je uit de index verwijderden. Je website staat dan helemaal niet meer in de zoekmachine, waardoor je geen bezoekers meer ontvangt via dit kanaal.

Linkprofiel

Linkbuilding is een term die we eigenlijk niet meer gebruiken. Tegenwoordig focussen we op een gezond en natuurlijk linkprofiel. Dit bestaat niet alleen uit het aanvragen van nieuwe linkjes maar ook het monitoren van bestaande links. In sommige gevallen laten we bestaande links niet meewegen in de zoekmachine, vanwege de slechte reputatie van de verwijzende website.

Versterkende krachten

De combinatie van goede webteksten en werken aan een goed en natuurlijk linkprofiel zorgt voor een goede positie in de zoekmachine. Een goede positie in Google zorgt weer voor meer bezoekers, meer bezoekers zorgen voor meer contactaanvragen of verkopen en dus voor meer omzet. Dat is altijd het doel van Jambo Media; we maken je website een doeltreffend acquisitie en omzetkanaal!
"Webteksten en linkbuiling zorgen voor een toppositie in de zoekmachine”