Webteksten

Een webtekst is tekst op een website, dat is logisch. De opbouw van een webtekst is anders dan die in van een brochure of krantenartikel. De webteksten die we schrijven zijn in eerste plaats bedoeld voor de website bezoeker. Maar we schrijven de webtekst ook voor de zoekmachine (SEO geoptimaliseerd). Door de juiste opbouw “snapt” niet alleen je bezoeker, maar ook de zoekmachine waar de tekst over gaat. De zoekmachine indexeert je website zo beter, waardoor hij beter gaat scoren op de belangrijke zoektermen.

Schrijven of redigeren

We schrijven nieuwe teksten of redigeren de bestaande teksten. Bij het redigeren van teksten is het doel om van de bestaande tekst een aantrekkelijke webtekst te maken. Daarnaast brengen we de juiste structuur en aanpassingen aan, zodat de zoekmachine je tekst ook goed “snapt”. Bij het schrijven van webteksten maken we nieuwe teksten op basis van de aangeleverde informatie. Tussentijds is er overleg zodat de teksten ook echt bij jullie bedrijf passen.

Zijn webteksten nodig?

Zijn webteksten nodig? Dat is een vraag die regelmatig terugkomt. Ten eerste is webtekst belangrijk voor je websitebezoekers, de ene bezoeker leest graag teksten terwijl de andere genoeg heeft aan mooi beeld materiaal. Ten tweede is webtekst onmisbaar voor vindbaarheid. Een zoekmachine is geen mens en kan dus niet zien wat er op een afbeelding staat. Zonder tekst heeft de zoekmachine dus geen idee waar je pagina over gaat. Als de zoekmachine niet weet waar je pagina over gaat kan je zelf wel bedenken welke positie je pagina krijgt in de zoekmachine…
“Zonder webtekst geen toppositie in de zoekmachine