Zoekterm Analyse

Een zoekterm analyse is de eerste stap van een zoekmachine optimalisatie traject. We onderzoeken op welke termen je potentiële klanten zoeken en wat de concurrentie op deze termen is. We hebben het bewust niet over zoekwoorden maar over zoektermen. Een zoekterm is vaak samengesteld uit verschillende zoekwoorden. Een trend die al langer speelt is dat mensen steeds meer woorden gebruiken om te beschrijven wat ze zoeken.

Vakjargon of jip-en-janneketaal

In elke branche wordt vaktaal of vakjargon gebruikt. Een verkoper in een meubelzaak heeft het over een “fauteuil” terwijl de meeste klanten het over een “stoel” hebben. Dat zijn belangrijke zaken om mee te nemen in een zoektermonderzoek. Soms zijn er meerdere termen om een product of dienst mee aan te duiden. De ene term voor het product of dienst wordt misschien gebruikt door iemand die oriënterend is en een andere term door iemand met een grotere koopintentie.

Keuze zoektermen

Op basis van het volledige zoektermanalyse en het advies kiezen we gezamenlijk de termen om op te focussen. Wij hebben de kennis van zoekmachine optimalisatie en jij hebt de kennis van het bedrijf en de branche waarin je actief bent. Gezamenlijk bepalen we de termen voor je website. Na het bepalen van de termen gaan we aan de slag met het schrijven of redigeren van webteksten.
“De zoektermen van je potentiele klanten, dat is de focus”